Online debatteren

DELEN VIA

Debatteren terwijl de hele klas of de debatclub thuiszit: hoe pak je dat aan? Welke online tools kun je gebruiken en welke debatvormen zijn geschikt voor een online debat? In deze blog zetten we alle informatie over online debatteren op een rij.

Op deze pagina vind je de volgende informatie:

ONLINE TOOLS

ONLINE ENERGIZERS

ONLINE JUREREN

3 DEBATVORMEN

 
Hulp nodig bij je online les? Wij denken graag met je mee!

Online Tools

Er zijn verschillende media die je kunt gebruiken om online een debat te voeren. In dit document zetten we vier verschillende media en hun functies op een rij. Daarnaast vind je er een uitleg van het digitale debatplatform Kialo Edu. Een belangrijk onderdeel van een debat kunnen voeren, is het voorbereiden van argumenten. Kialo Edu biedt leerlingen eenvoudig de mogelijkheid om dit te doen. Daarnaast kun je als docent meekijken en je leerlingen helpen nog beter hun argumenten te structureren.

Online Energizers

Zeker online is een energieke start van de les of juist een energieke afwisseling om alle leerlingen weer goed bij de les te betrekken erg belangrijk. Daarom hebben we vier energizers een online opfrisbeurt gegeven. Bij elke energizer leggen we uit wat het doel van de oefening is, en voor welke doelgroep de oefening bedoeld is.

Online Jureren

Heb je voor de komende tijd een online debat met je klas of je debatclub staan? En vraag je je als docent af hoe je een online debat goed laat verlopen terwijl je het jureert? Dan zijn deze tips voor jou.

3 debatvormen

Een debat online uitvoeren werkt net even wat anders dan in het echt. In dit document vind je drie aangepaste debatvormen, waarmee je leerlingen ook online kunnen oefenen met debatteren. We geven tips om de oefeningen eenvoudiger of moeilijker te maken zodat je ze kunt aanpassen aan het niveau van jouw klas. Voer nu met jouw leerlingen een online Freeze & Go-, Parlementair of kettingdebat!

Altijd als eerste onze blogs lezen? Volg ons via LinkedIn!

RECENTE BLOGS

Ook interessant voor jou

BLOG

Themales Kinderboekenweek & begrijpend lezen

In onze themalessen koppelen we inhoud aan actualiteit. In deze les vind je twee oefeningen over de Kinderboekenweek en begrijpend lezen.

BLOG

Hoe schrijf ik een betoog?

In deze blog neemt trainer Nadine je mee in het schrijven van een betoog. Hoe overtuig je anderen om jouw standpunt in te nemen?

BLOG

School als oefenplaats voor burgerschap

De ‘Wet verduidelijking van de burgerschapsopdracht aan scholen in het funderend onderwijs’ is per 1 augustus ingegaan. Dit aangescherpte wetsvoorstel biedt duidelijkheid aan scholen in het basis- en middelbaar onderwijs