TRAINING VOOR LEERLINGEN

Combitraining – In debat met een veteraan

Schrijf jouw klas nu in voor onze nieuwe combitraining: ‘In debat met een veteraan’! Een samenwerking tussen het Nederlands Veteraneninstituut en Stichting Nederlands Debat Instituut speciaal voor het voortgezet onderwijs. Deze combitraining begint met een gastles van een veteraan, gevolgd door een interactieve debattraining waarbij de veteraan plaatsneemt in de jury. Extra leuk: de eerste tien aanvragen zijn gratis*! De aanvragen** verlopen via het Nederlands Veteraneninstituut. 

* Maximaal één gratis combitraining per school.
** Kies bij lesdoel de optie: debattraining.       
                                                                                                                                                                                                                 

Heb je vragen over deze combitraining? Neem gerust contact op met Marie-José via [email protected] of 035 – 625 20 51 als je meer informatie wilt of vragen hebt.

Leren over Defensie

In deze combitraining staat in gesprek gaan met een echte veteraan centraal. Zo ontdekken jouw leerlingen de fascinerende wereld van Defensie en leren ze meer over de uitdagingen waar militairen mee worden geconfronteerd tijdens missies in conflictgebieden zoals Afghanistan. Bijvoorbeeld welke moeilijke beslissingen een militair soms moet nemen. En de dialoog over oorlog en vrede is op dit moment misschien wel belangrijker dan ooit. Het betrekken van de jongere generatie is daarbij van groot belang. 

Agree to disagree

Jouw leerlingen gaan dus in gesprek met een veteraan. Daarna krijgen zij een korte debattraining, gevolgd door een echt debat. Daarin worden de besproken onderwerpen meegenomen en neemt de veteraan plaats in de jury. Door te debatteren met een ‘opgelegd’ standpunt worden je leerlingen uitgedaagd om zich te verplaatsen in andere standpunten en leren ze respectvol communiceren, zelfs als ze het niet met elkaar eens zijn; agree to disagree.

Veilige sfeer

Debatteren is soms best spannend. Daarom creëren onze ervaren trainers een veilige sfeer waarin er ruimte is voor elke leerling. De stilste leerling durft op te staan en de drukste leerling legt rustig een argument uit. Deze combitraining biedt ook de mogelijkheid om gevoelige onderwerpen – op een gecontroleerde manier – bespreekbaar te maken, omdat elk onderwerp vanuit verschillende perspectieven wordt aangevlogen. Onze trainers begeleiden je leerlingen hierbij, zorgen dat er goed naar elkaar geluisterd wordt en dat elkaars grenzen worden gerespecteerd.

Waarom starten met debat in de klas?

Praktische info combitraining

Doelgroep
Deze training is geschikt voor alle onderwijslagen en leeftijden binnen het voortgezet onderwijs.

Aantal leerlingen
Om de kwaliteit te waarborgen zijn onze trainingen geschikt voor een klas van maximaal 25 leerlingen. Heb je een grotere klas? Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Duur
Deze combitraining in de klas duurt 3 uur (incl. pauze).

Kosten – eerste 10 aanvragen* zijn gratis**!
€ 250,- (excl. € 50,- reiskostenvergoeding)
onze debattrainingen zijn vrijgesteld van btw

*De aanvragen verlopen via het Nederlands Veteraneninstituut. Kies bij lesdoel de optie: debattraining
**Maximaal één gratis training per school.

Heb je een vraag over deze combitraining?

Bel Marie-José via 035-6252051 of neem contact op per mail.

Foto Marie over ons (920 x 920 px)

Marie-José van der Veer
Senior Relatiemanager

DOCENT MAATSCHAPPIJLEER

DOCENT
MAATSCHAPPIJLEER

“Leerlingen worden op een goede manier mondiger. Dat zijn ze tegenwoordig natuurlijk al, maar ze leren hun woorden te stroomlijnen.”

Docent MAATSCHAPPIJLEER

DOCENT
MAATSCHAPPIJLEER

“Leerlingen worden op een goede manier mondiger. Dat zijn ze tegenwoordig natuurlijk al, maar ze leren hun woorden te stroomlijnen.”

Onze deskundige trainers

16

THIJMEN KRIJGSMAN
Trainer

1

PEPIJN VULTINK
Trainer

Nieuwe personeelsfoto's website (4)

CONNY ETTEMA
Trainer

10

DAVY KOOIJ
Trainer

11

SEVERIN HEUVELMAN
Trainer

14

MARIAM TALIM
Trainer

5

RAOUL MEIJER
Trainer

Lynn van Geel

LYNN VAN GEEL
Trainer

2

ESTHER HIJMAN
Trainer

3

STEG SNELDERS
Trainer

15

MORWARID POPALZAY
Trainer

12

ANNA JEBOSE
Trainer

14

NOAH MADRETSMA
Trainer

6

ROSALIE VAN DER BROEK
Trainer

Merve

MERVE KURUL
Trainer

Personeelsfoto's goede versie (920 x 920 px)

NIENKE BOTH
Trainer

Onze deskundige trainers

16

AMAL
Trainer

Lynn van Geel

LYNN
Trainer

4

DANIEL
Trainer

10

DAVY
Trainer

11

SEVERIN
Trainer

13

GIEL
Trainer

14

NOAH
Trainer

15

NADINE
Trainer

1

PEPIJN
Trainer

2

ESTHER
Trainer

9

IRIS
Trainer

3

STEG
Trainer

5

RAOUL
Trainer

Merve

MERVE
Trainer

8

IRENE
Trainer

12

ANNA
Trainer

Enthousiast? Volg een debattraining in de klas!

Wist je dat we ook docenten en leerkrachten trainen om debat op de juiste manier in de klas in te zetten?

Ook interessant voor jou

  • Camiel is docent maatschappijleer en debatbegeleider op het Mendelcollege. We spraken hem over het verkiezingsdebat op school.

  • Op 22 november gaan we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Als je ooit een debattraining hebt gevolgd, dan weet je dat er veel verschillen zijn tussen een verkiezingsdebat en een speldebat in de klas of bij een debatwedstrijd. Wat de belangrijkste verschillen zijn? Dat lees je hier!

  • Stel je voor, je wilt meedoen aan één van onze toernooien. De schoolleiding is akkoord, de treintickets gekocht, en je hebt de stellingen ontvangen. Het enige wat nog nodig is: de debaters. Maar hoe stel je een debatteam samen? Omdat we geregeld terugkrijgen van docenten dat dit soms nog de nodige moeite kost, delen we in deze blog vijf tips om je op weg te helpen!

Op de hoogte blijven?

Elke maand versturen we een lestip met debattips voor in de klas. Wil jij op de hoogte zijn van het nieuwste lesmateriaal? Maandelijks actuele stellingen ontvangen? Meld je dan nu aan!