TRAINING VOOR LEERLINGEN/STUDENTEN

Debattraining

Wil jij je leerlingen meer zelfvertrouwen geven, overtuigend leren spreken en kritisch laten nadenken? Laat ze kennismaken met debatteren! Onze debattrainingen – gegeven door jonge en enthousiaste trainers – worden op maat gemaakt en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe werkvorm of invulling wilt geven aan een projectweek, met een debattraining zit je altijd goed.

Aan de slag met burgerschapsonderwijs? Met onze debattrainingen geven we hier actief invulling aan. Neem gerust contact op met Mirjam via [email protected] of 035 – 625 20 51 als je meer informatie wilt of vragen hebt.

Op maat

We geven trainingen op basisscholen, middelbare scholen en het mbo. Elke training sluit aan bij het onderwijsniveau van je leerlingen of studenten. In overleg met jou geven we de training vorm. Dit betekent dat we samen de leerdoelen en thema’s voor de training vaststellen. Wil je bijvoorbeeld aan de slag met actuele onderwerpen uit het nieuws of leerlingen oplossingen laten bedenken voor belangrijke vraagstukken? Samen kijken we naar de best passende vorm en inhoud.

 

21ste-eeuwse vaardigheden

Zitten jouw leerlingen vol meningen en ideeën, maar weten ze niet altijd hoe ze die overtuigend en respectvol moeten overbrengen? Een debattraining helpt ze hierbij op weg. Door middel van theorie en oefening ontwikkelen ze hun spreekvaardigheid, worden ze uitgedaagd zich te verplaatsen in de ander én leren ze samenwerken. Op deze manier is debatteren ook een goede invulling van burgerschaps-onderwijs. Het draagt namelijk bij aan de zelfbewustwording van jongeren en laat ze merken dat hun mening telt.

Daarnaast is debatteren een activerende werkvorm die toepasbaar is binnen elk vak, zoals bijvoorbeeld geschiedenis, aardrijkskunde of biologie. Zo kan je leerlingen laten nadenken over problemen en oplossingen binnen jouw (of hun) vakgebied door middel van een spannend debat!

Veilige sfeer

Debatteren is soms best spannend. Daarom creëren onze ervaren trainers een veilige sfeer waarin er ruimte is voor elke leerling. De stilste leerling durft op te staan en de drukste leerling legt rustig een argument uit. Een debattraining biedt ook de mogelijkheid om gevoelige onderwerpen – op een gecontroleerde manier – bespreekbaar te maken, omdat elk onderwerp vanuit verschillende perspectieven wordt aangevlogen. Onze trainers begeleiden je leerlingen hierbij, zorgen dat er goed naar elkaar geluisterd wordt en dat elkaars grenzen worden gerespecteerd.

Waarom starten met debat in de klas?

Praktische info

Doelgroep
Onze debattraining is op maat gemaakt en daarom geschikt voor elk onderwijsniveau en elke leeftijd.

Aantal leerlingen
Om de kwaliteit te waarborgen zijn onze trainingen geschikt voor een klas van maximaal 25 leerlingen. Heb je een grotere klas? Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Duur
Een debattraining in de klas duurt 2,5-3 uur (incl. pauze).

Kosten
€ 345,- (excl. € 50,- reiskostenvergoeding)
onze debattrainingen zijn vrijgesteld van btw

Debattraining online
Liever online een training volgen in je klas? We hebben onze oefeningen aangepast zodat deze ook digitaal tot hun recht komen. En net zo leerzaam en leuk zijn! Klik hier voor meer info.

Heb je een vraag over onze debattrainingen?

Bel Mirjam via 035-6252051 of neem contact op per mail.

Nieuwe personeelsfoto's website (5)

Mirjam Harink
Projectmanager Trainingen

DOCENT MAATSCHAPPIJLEER

DOCENT
MAATSCHAPPIJLEER

“Leerlingen worden op een goede manier mondiger. Dat zijn ze tegenwoordig natuurlijk al, maar ze leren hun woorden te stroomlijnen.”

Docent MAATSCHAPPIJLEER

DOCENT
MAATSCHAPPIJLEER

“Leerlingen worden op een goede manier mondiger. Dat zijn ze tegenwoordig natuurlijk al, maar ze leren hun woorden te stroomlijnen.”

Onze deskundige trainers

16

THIJMEN KRIJGSMAN
Trainer

1

PEPIJN VULTINK
Trainer

Nieuwe personeelsfoto's website (4)

CONNY ETTEMA
Trainer

10

DAVY KOOIJ
Trainer

11

SEVERIN HEUVELMAN
Trainer

14

MARIAM TALIM
Trainer

5

RAOUL MEIJER
Trainer

Lynn van Geel

LYNN VAN GEEL
Trainer

2

ESTHER HIJMAN
Trainer

3

STEG SNELDERS
Trainer

15

MORWARID POPALZAY
Trainer

12

ANNA JEBOSE
Trainer

14

NOAH MADRETSMA
Trainer

6

ROSALIE VAN DER BROEK
Trainer

Merve

MERVE KURUL
Trainer

Personeelsfoto's goede versie (920 x 920 px)

NIENKE BOTH
Trainer

Onze deskundige trainers

16

AMAL
Trainer

Lynn van Geel

LYNN
Trainer

4

DANIEL
Trainer

10

DAVY
Trainer

11

SEVERIN
Trainer

13

GIEL
Trainer

14

NOAH
Trainer

15

NADINE
Trainer

1

PEPIJN
Trainer

2

ESTHER
Trainer

9

IRIS
Trainer

3

STEG
Trainer

5

RAOUL
Trainer

Merve

MERVE
Trainer

8

IRENE
Trainer

12

ANNA
Trainer

Enthousiast? Volg een debattraining in de klas!

Wist je dat we ook docenten en leerkrachten trainen om debat op de juiste manier in de klas in te zetten?

Ook interessant voor jou

  • Camiel is docent maatschappijleer en debatbegeleider op het Mendelcollege. We spraken hem over het verkiezingsdebat op school.

  • Op 22 november gaan we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Als je ooit een debattraining hebt gevolgd, dan weet je dat er veel verschillen zijn tussen een verkiezingsdebat en een speldebat in de klas of bij een debatwedstrijd. Wat de belangrijkste verschillen zijn? Dat lees je hier!

  • Stel je voor, je wilt meedoen aan één van onze toernooien. De schoolleiding is akkoord, de treintickets gekocht, en je hebt de stellingen ontvangen. Het enige wat nog nodig is: de debaters. Maar hoe stel je een debatteam samen? Omdat we geregeld terugkrijgen van docenten dat dit soms nog de nodige moeite kost, delen we in deze blog vijf tips om je op weg te helpen!

Op de hoogte blijven?

Elke maand versturen we een lestip met debattips voor in de klas. Wil jij op de hoogte zijn van het nieuwste lesmateriaal? Maandelijks actuele stellingen ontvangen? Meld je dan nu aan!