CLIPS EN DEBATREGISTRATIES

Video’s

In de klas aan de slag met debat? In korte clips leggen onze trainers verschillende onderdelen van debatteren uit. Ze geven in de video’s bijvoorbeeld tips voor een sterke inleiding, een conclusiespeech en een goede presentatie. Laagdrempelig en met veel enthousiasme. Daarnaast staan op deze pagina ook debatregistraties die laten zien hoe een debat er van begin tot eind uitziet. Leuk en leerzaam om in de klas te bekijken!

Ons nieuwste lesmateriaal in je mail ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de maandelijkse lestip!

Ons nieuwste lesmateriaal in je mail ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de maandelijkse lestip!

Filter

Type

Onderwijslaag

Tijdsduur

NK Debatteren vmbo
Debatteren leer je door te doen. Maar… een goed voorbeeld doet goed volgen! Met deze video-oefening onderzoeken leerlingen daarom een debat.
NK Debatteren onderbouw
Waar moet je op letten als je naar een debat kijkt? En hoe bepaal je wie er gewonnen heeft? In deze video-oefening gaan we hier samen mee aan de slag!
Handgebaren
Hoe gebruik je je handen nou op een goede manier? Dat ze niet afleiden van je verhaal maar je argumenten zelfs sterker maken? Trainer Walter doet ‘t voor!
Aantekeningen gebruiken
Hoe gebruik je nou op een goede manier aantekeningen tijdens een debat, speech of presentatie? Trainer Walter legt het in één minuut uit!
Debatteren met stijl
Walter legt uit hoe je aan de hand van ‘pathos’ nóg overtuigender kan speechen
SExI argumenteren
Sterk argumenteren: hoe doe je dat? Maak je argumenten SExI!

Meer video’s? Op ons YouTube-kanaal vind je nog veel meer clips, debatregistraties en informatievideo’s over debatteren.

Ook interessant voor jou

Op de hoogte blijven?

Elke maand versturen we een lestip met debattips voor in de klas. Wil jij op de hoogte zijn van het nieuwste lesmateriaal? Maandelijks actuele stellingen ontvangen? Meld je dan nu aan!