TRAINING VOOR LEERLINGEN/STUDENTEN

Toernooitraining

Doet jouw school mee aan een debattoernooi? Tijdens een toernooitraining zorgen onze ervaren trainers – die ooit zelf debatteerden op onze toernooien – dat jullie tot in de puntjes voorbereid zijn. Er wordt geoefend met presentatie, argumentatie en uiteraard de debatvorm van het toernooi. Jouw leerlingen zullen vol zelfvertrouwen op de toernooidag verschijnen!

Onze toernooitrainingen worden op maat gemaakt. Heeft jouw team al wat ervaring? Dan duiken we de diepte in. Doen jullie voor het eerst mee? Dan beginnen we met een sterke basis neerzetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op met Mirjam via [email protected] of 035 – 625 20 51 als je meer informatie wilt of vragen hebt.

TRAINING VOOR LEERLINGEN/STUDENTEN

Toernooitraining

Doet jouw school of debatteam mee aan een van onze debattoernooien? Dan is een toernooitraining iets voor jou! Onze jonge, ervaren trainers gaan op een actieve en praktische manier met jullie aan de slag. Veel van hen hebben zelf ook aan een debattoernooi meegedaan. Daarom weten ze wat bij een goede voorbereiding komt kijken. De nadruk tijdens de toernooitraining ligt op veel oefenen en doen. Na de training zijn de leerlingen klaar voor het toernooi en weten ze wat hen op een toernooidag te wachten staat!

Op maat

Onze toernooitrainingen zijn waardevol voor zowel beginnende als gevorderde debaters. We maken onze trainingen in overleg met jou namelijk op maat. Dit betekent dat we samen de trainingsdoelen vaststellen. Heb je een beginnende groep? Dan gaan we rustig van start met presentatie- en argumentatietheorie. Heeft jouw team al veel debatervaring? Dan kijken we graag samen hoe we van een goed team een superteam kunnen maken!

 

21ste-eeuwse vaardigheden

Zitten jouw leerlingen vol meningen en ideeën, maar weten ze niet altijd hoe ze die overtuigend en respectvol moeten overbrengen? Een debattraining helpt ze hierbij op weg. Door middel van theorie en oefening ontwikkelen ze hun spreekvaardigheid, worden ze uitgedaagd zich te verplaatsen in de ander én leren ze samenwerken. Op deze manier is debatteren ook een goede invulling van burgerschapsonderwijs. Het draagt namelijk bij aan de zelfbewustwording van jongeren en laat ze merken dat hun mening telt.

Veilige sfeer

Debatteren is soms best spannend. Daarom creëren onze ervaren trainers een veilige sfeer waarin er ruimte is voor elke leerling. De stilste leerling durft op te staan en de drukste leerling legt rustig een argument uit. Een debattraining biedt ook de mogelijkheid om gevoelige onderwerpen – op een gecontroleerde manier – bespreekbaar te maken, omdat elk onderwerp vanuit verschillende perspectieven wordt aangevlogen. Onze trainers begeleiden je leerlingen hierbij, zorgen dat er goed naar elkaar geluisterd wordt en dat elkaars grenzen worden gerespecteerd.

Waarom starten met debat in de klas?

Praktische info

Doelgroep
Een toernooitraining is op maat gemaakt en geschikt voor elk onderwijsniveau.

Aantal leerlingen/studenten
Om de kwaliteit te waarborgen, zijn onze toernooitrainingen geschikt voor een groep van maximaal 15 deelnemers. Is de groep die je wilt trainen groter? Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Duur
Een toernooitraining voor het NK Debatteren havo/vwo duurt 3,5 uur (incl. pauze).

Toernooitrainingen voor het NK Debatteren onderbouw, vmbo en mbo duren 2,5 uur (incl. pauze).

Kosten havo/vwo, mbo en onderbouw
€ 345,- (excl. € 50,- reiskostenvergoeding)
Onze toernooitrainingen zijn vrijgesteld van btw.

Kosten vmbo
De voorbereidende toernooitraining voor het NK Debatteren vmbo is in schooljaar 2023-2024 gratis. Let op: de training kan uitsluitend gesponsord worden als de school deelneemt aan het toernooi. Bij afzegging van of afwezigheid op het toernooi zijn wij – als de training al heeft plaatsgevonden – genoodzaakt het volledige bedrag van de training in rekening te brengen.

Toernooitraining online
Liever online een toernooitraining volgen in de klas? We hebben onze oefeningen aangepast zodat deze ook digitaal tot hun recht komen en net zo leerzaam en leuk zijn! Ook online bereiden onze ervaren en enthousiaste trainers een debatteam goed voor op deelname aan het toernooi. Klik hier voor meer info.

Heb je een vraag over onze toernooitraining?

Bel Mirjam via 035-6252051 of neem contact op per mail.

Nieuwe personeelsfoto's website (5)

Mirjam Harink
Projectmanager Trainingen

Docent Nederlands

DOCENT
NEDERLANDS

“Leerlingen waren al enthousiast door de aanmelding voor het toernooi, maar door de toernooitraining is dit nog meer gegroeid. Wat een energie!”

Docent Nederlands

DOCENT
NEDERLANDS

“Leerlingen waren al enthousiast door de aanmelding voor het toernooi, maar door de toernooitraining is dit nog meer gegroeid. Wat een energie!”

Onze deskundige trainers

11

SEVERIN HEUVELMAN
Trainer

1

PEPIJN VULTINK
Trainer

Nieuwe personeelsfoto's website (1)

LYNN VAN GEEL
Trainer

10

DAVY KOOIJ
Trainer

14

MARIAM TALIM
Trainer

16

THIJMEN KRIJGSMAN
Trainer

5

RAOUL MEIJER
Trainer

Personeelsfotos Trainingen Slider (3)

IRENE FREDRIKS
Trainer

2

ESTHER HIJMAN
Trainer

3

STEG SNELDERS
Trainer

15

MORWARID POPALZAY
Trainer

12

ANNA JEBOSE
Trainer

14

NOAH MADRETSMA
Trainer

6

ROSALIE VAN DER BROEK
Trainer

Merve

MERVE KURUL
Trainer

Personeelsfoto's goede versie (920 x 920 px)

NIENKE BOTH
Trainer

Onze deskundige trainers

16

AMAL
Trainer

13

GIEL
Trainer

10

DAVY
Trainer

4

DANIEL
Trainer

11

SEVERIN
Trainer

Neila

NEILA
Trainer

15

NADINE
Trainer

1

PEPIJN
Trainer

2

ESTHER
Trainer

Merve

MERVE
Trainer

8

IRENE
Trainer

9

IRIS
Trainer

12

ANNA
Trainer

5

RAOUL
Trainer

3

STEG
Trainer

14

NOAH
Trainer

Vragen over een debattoernooi?

Jouw klas al ingeschreven voor een debattoernooi?

Ook interessant voor jou

  • Camiel is docent maatschappijleer en debatbegeleider op het Mendelcollege. We spraken hem over het verkiezingsdebat op school.

  • Op 22 november gaan we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Als je ooit een debattraining hebt gevolgd, dan weet je dat er veel verschillen zijn tussen een verkiezingsdebat en een speldebat in de klas of bij een debatwedstrijd. Wat de belangrijkste verschillen zijn? Dat lees je hier!

  • Stel je voor, je wilt meedoen aan één van onze toernooien. De schoolleiding is akkoord, de treintickets gekocht, en je hebt de stellingen ontvangen. Het enige wat nog nodig is: de debaters. Maar hoe stel je een debatteam samen? Omdat we geregeld terugkrijgen van docenten dat dit soms nog de nodige moeite kost, delen we in deze blog vijf tips om je op weg te helpen!

Op de hoogte blijven?

Elke maand versturen we een lestip met debattips voor in de klas. Wil jij op de hoogte zijn van het nieuwste lesmateriaal? Maandelijks actuele stellingen ontvangen? Meld je dan nu aan!