TRAINING VOOR DE HELE SCHOOL

Debatdag

Wil jij je leerlingen meer zelfvertrouwen geven, overtuigend leren spreken en kritisch laten nadenken? Laat ze tijdens een debatdag kennismaken met debatteren. ’s Ochtends krijgen meerdere klassen een debattrainingen – gegeven door jonge en enthousiaste trainers – en ’s middags sluiten we de dag af met een feestelijk slotdebat in de aula. De sfeer is goed, de drempel laag en er vallen uiteraard prijzen te winnen. Naast de trainingen zorgen wij voor een debatleider en juryvoorzitter om het debat in goede banen te leiden en je leerlingen te voorzien van concrete feedback. Een debatdag is een geschikte manier om invulling te geven aan een project- of themaweek. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Een debatdag die aansluit op een thema- of projectweek? Wij maken voor jullie een training en slotdebat op maat. Neem gerust contact op met Felicity via [email protected] of 035 – 625 20 51 als je meer informatie wilt of vragen hebt.

Op maat

We organiseren debatdagen op maat voor het basisonderwijs, voorgezet onderwijs en het mbo. Zowel de training als het slotdebat sluiten aan bij het onderwijsniveau van je leerlingen of studenten. In overleg met jou geven we het programma vorm. Dit betekent dat we samen de leerdoelen en thema’s voor de debatdag vaststellen. Wil je bijvoorbeeld aan de slag met actuele onderwerpen uit het nieuws of leerlingen oplossingen laten bedenken voor belangrijke vraagstukken? Samen kijken we naar de best passende vorm en inhoud.

 

21ste-eeuwse vaardigheden

Zitten jouw leerlingen vol meningen en ideeën, maar weten ze niet altijd hoe ze die overtuigend en respectvol moeten overbrengen? Een debattraining helpt ze hierbij op weg. Door middel van theorie en oefening ontwikkelen ze hun spreekvaardigheid, worden ze uitgedaagd zich te verplaatsen in de ander én leren ze samenwerken. Op deze manier is debatteren ook een goede invulling van burgerschapsonderwijs. Het draagt namelijk bij aan de zelfbewustwording van jongeren en laat ze merken dat hun mening telt.

Daarnaast is debatteren een activerende werkvorm die toepasbaar is binnen elk vak, zoals bijvoorbeeld geschiedenis, aardrijkskunde of biologie. Zo kan je leerlingen laten nadenken over problemen en oplossingen binnen jouw (of hun) vakgebied door middel van een spannend debat!

Veilige sfeer

Debatteren is soms best spannend. Daarom creëren onze ervaren trainers een veilige sfeer waarin er ruimte is voor elke leerling. De stilste leerling durft op te staan en de drukste leerling legt rustig een argument uit. Een debatdag biedt ook de mogelijkheid om gevoelige onderwerpen – op een gecontroleerde manier – bespreekbaar te maken, omdat elk onderwerp vanuit verschillende perspectieven wordt aangevlogen. Onze trainers begeleiden je leerlingen hierbij, zorgen dat er goed naar elkaar geluisterd wordt en dat elkaars grenzen worden gerespecteerd.

Waarom starten met debat in de klas?

Praktische info

Doelgroep
Onze debatdagen zijn op maat gemaakt en daarom geschikt voor elk onderwijsniveau en elke leeftijd.

Aantal klassen
Vanaf 2 klassen, aantal in overleg.

Duur
De trainingen in de klas duren 2 uur en het slotdebat duurt ongeveer anderhalf uur.

Kosten
€ 345,- per klassentraining (excl. €50,- reiskostenvergoeding per trainer), kosten voor het slotdebat op aanvraag.
Onze debatdagen zijn vrijgesteld van btw.

Wil je meer informatie? Of direct een debatdag aanvragen?

Neem dan contact op met Felicity via 035-6252051 of per mail.

Felicity

Felicity Bakboord
Projectmanager Trainingen

Docent Nederlands

DOCENT
NEDERLANDS

“Heel leuk om met de klas en tussen andere klassen te debatteren. Je krijgt echt een betere band met elkaar.”

Docent Nederlands

DOCENT
NEDERLANDS

“Heel leuk om met de klas en tussen andere klassen te debatteren. Je krijgt echt een betere band met elkaar.”

Docent Nederlands

DOCENT
NEDERLANDS

“Heel leuk om met de klas en tussen andere klassen te debatteren. Je krijgt echt een betere band met elkaar.”

Docent Nederlands

DOCENT
NEDERLANDS

“Heel leuk om met de klas en tussen andere klassen te debatteren. Je krijgt echt een betere band met elkaar.”

Onze deskundige trainers

11

SEVERIN HEUVELMAN
Trainer

14

NOAH MADRETSMA
Trainer

16

AMAL MAATOUG
Trainer

10

DAVY KOOIJ
Trainer

15

NADINE HOEN
Trainer

13

GIEL WIND
Trainer

3

STEG SNELDERS
Trainer

Neila

NEILA BAKIJA
Trainer

Enthousiast geworden?

Ook interessant voor jou

  • Stel je voor, je wilt meedoen aan één van onze toernooien. De schoolleiding is akkoord, de treintickets gekocht, en je hebt de stellingen ontvangen. Het enige wat nog nodig is: de debaters. Maar hoe stel je een debatteam samen? Omdat we geregeld terugkrijgen van docenten dat dit soms nog de nodige moeite kost, delen we in deze blog vijf tips om je op weg te helpen!

  • Juni is internationale Pride Month: de maand waarin wereldwijd evenementen worden georganiseerd voor en door LHBTI’ers. Het uitgelezen moment om met je leerlingen het gesprek, of debat, aan te gaan over gender en diversiteit. Maar hoe begin je? In deze blog helpen we je op weg. Zo kun jij gaan debatteren over gevoelige onderwerpen!

  • Tijdens een parlementair debat brengen de eerste twee sprekers van beide teams veel verschillende argumenten en weerleggingen in. Het is aan de derde sprekers om hierin orde te scheppen. Best lastig, want je kan er nooit helemaal op voorbereid zijn. Dus, wat moet je nu precies doen? Dat vertellen we je in deze blog!

Op de hoogte blijven?

Elke maand versturen we een lestip met debattips voor in de klas. Wil jij op de hoogte zijn van het nieuwste lesmateriaal? Maandelijks actuele stellingen ontvangen? Meld je dan nu aan!