Sinds 1998

Onze toernooien

Een debattoernooi is een feest voor leerlingen én docenten. De sfeer is goed, het enthousiasme groot, de stellingen prikkelend en de drempel laag. Juist het wedstrijdelement geeft leerlingen dat extra zetje om er écht voor te gaan. We organiseren debattoernooien voor verschillende onderwijsniveaus, bekijk ons aanbod hieronder.

Wil je deelnemen aan een toernooi, maar heb je eerst nog vragen? Neem gerust contact op met Bibi via [email protected] of 035 – 625 20 51 als je meer informatie wilt of even wilt sparren.

52503149507_7afe493036_o

Voor havo/vwo bovenbouw

NK Debatteren havo/vwo

Het NK Debatteren havo/vwo bestaat al sinds 1998 en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste parlementaire debattoernooi voor scholieren van Nederland! Meer dan honderd scholen gaan jaarlijks de verbale strijd met elkaar aan om te bepalen wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen Debatteren havo/vwo mag noemen.

NK Debatteren onderbouw

Voor onderbouw

NK Debatteren onderbouw

Het NK Debatteren onderbouw is het enige debattoernooi speciaal voor onderbouwleerlingen. Op het toernooi debatteren de leerlingen tegen elkaar in een speciaal ontwikkelde debatvorm. Een perfecte gelegenheid voor leerlingen om hun talenten als debaters te ontwikkelen!

NK Debatteren vmbo

Voor vmbo

NK Debatteren vmbo

Het NK Debatteren vmbo is hét landelijke debattoernooi speciaal voor vmbo-leerlingen uit klas 3 en 4. Laagdrempelig én uitdagend. Het toernooi is een leuk doel om naar toe te werken, ook als je start met debatteren in de klas! Wie mag zichzelf een jaar lang Nederlands Kampioen Debatteren vmbo noemen?

NDI MBO 20-4 (48)

Voor mbo

NK Debatteren mbo

Het NK Debatteren mbo wordt al sinds 2007 georganiseerd en is jaarlijks het podium waar debatteams uit het hele land met elkaar de woordenstrijd aan gaan. Met drie debatrondes en een slotdebat op het podium tussen de twee beste scholen is het een leuke, uitdagende dag voor ervaren én beginnende debaters van het mbo.

Jurylid worden

Vrijwilligers gezocht

Jurylid worden?

Juryleden geven onze toernooien een gezicht! Ben jij sociaal, analytisch en heb je een hart voor debat? Misschien ben jij dan wel ons nieuwe jurylid! Onze debattoernooien zijn dé plek om jonge spreektalenten in actie te zien.

Toernooien - Winnaars

Wall of Fame toernooien

Winnaars

Sinds 1998 organiseren we jaarlijks debattoernooien voor verschillende niveaus en mogen de winnaars de befaamde beker mee naar huis nemen. Welke scholen dat waren, zie je in onze Wall of Fame.

Goed voorbereid naar het debattoernooi?