Een goed betoog: maak ‘m onvergetelijk

betoog

Dat iemand jouw betoog onthoudt is zelfs essentieel om diegene te overtuigen. Daarom geven we je in deze blog drie tips om ervoor te zorgen dat luisteraars jouw speech onthouden.

Een goede weerleggingsbeurt

Tijdens een parlementair debat brengen de eerste twee sprekers van beide teams veel verschillende argumenten en weerleggingen in. Het is aan de derde sprekers om hierin orde te scheppen. Best lastig, want je kan er nooit helemaal op voorbereid zijn. Dus, wat moet je nu precies doen? Dat vertellen we je in deze blog!

Reageren in een debat: strategie & tips

Veel debatvormen hebben een reactiefase: het moment waarin je mag reageren op de argumenten van je tegenstanders. De Freeze&Go debatvorm heeft ook zo’n reactiefase. In deze blog leggen we uit hoe jij uit deze korte tijd het maximale kan halen!

Tips voor een sterke conclusiebeurt

Er is altijd een laatste beurt waarin jij in enkele minuten de jury moet overtuigen dat jouw team dit debat heeft gewonnen. Het hele debat bespreken vinden leerlingen vaak lastig. Wat moet je nou in die laatste beurt doen? En hoe zorg je dat jouw conclusiebeurt indruk maakt op de jury ? Dat vertellen we je in deze blog!

Speechschrijven: de do’s en dont’s

Een goede speech inspireert, spoort aan, en geeft mensen hoop op verandering. Hoewel bijna iedereen wel weet wat voor gevoel een goede speech geeft, weten maar weinig mensen hoe je zelf zo’n goede speech kan maken.

Met stijlfiguren speechen!

In deze blog word je meegenomen in de wondere wereld van stijlfiguren. Hoe zet je ‘stijl’ in om je argumenten sterker te maken?

Hoe schrijf ik een betoog?

In deze blog neemt trainer Nadine je mee in het schrijven van een betoog. Hoe overtuig je anderen om jouw standpunt in te nemen?

Debatteren zonder drogredenen

Drogreden kunnen in het dagelijks leven moeilijk te vermijden zijn, maar in een debat is het gebruiken van drogredenen echt niet de bedoeling! We zetten opdrachten op een rij om drogredenen te leren herkennen!