Racisme en diversiteit

DELEN VIA

Hoe bespreek je racisme in de klas? En hoe open je het gesprek over diversiteit? Hieronder vind je stellingen om het onderwerp racisme en diversiteit in de samenleving te bespreken. Daarnaast hebben wij voor deze stellingen tips op een rijtje gezet om dit thema op een veilige manier met je leerlingen te bespreken.

Alle actuele stellingen vind je op onze stellingenpagina.

Lestip

In deze lestip vind je per stelling een korte introductie waarin we handvatten geven voor het starten van het debat. Per stelling hebben we enkele bronnen opgezocht en een paar vragen geformuleerd die leerlingen kunnen helpen in de voorbereiding.

Hieronder vind je de acht stellingen uit de lestip: als je op de stelling klikt, verschijnt deze groot op je scherm of digibord: mét timer voor de spreektijden en een bel die afgaat als de tijd om is.

Aan de slag met debat?

VOOR LEERLINGEN/STUDENTEN

Debattraining

Met jouw klas debatteren? Wij bieden altijd een training op maat! Bekijk ons aanbod.

WIJ HELPEN JE OP WEG

Start met debat

Waarom debatteren met jouw klas? Lees er alles over en begin met debatteren door middel van onze drie tips!Op de hoogte blijven?

Elke maand versturen we een lestip met debattips voor in de klas. Wil jij op de hoogte zijn van het nieuwste lesmateriaal? Maandelijks actuele stellingen ontvangen? Meld je dan nu aan!