DOE DE STELLINGENTEST

Zelf een stelling maken?

Een goede stelling is dé basis voor een goed debat. Maar, hoe bedenk je een stelling? Is deze duidelijk genoeg? Zijn er voldoende voor- en tegenargumenten? Wij formuleerden 7 criteria en de stellingentest om je kennis te toetsen. Leuk voor docenten én leerlingen om mee te oefenen.

7 criteria voor een goede stelling

De lijst met 7 criteria voor een goede stelling download je hiernaast.

De stellingentest

Ken je alle criteria uit je hoofd en wil je je kennis testen? Doe dan de stellingentest! De test bestaat uit twee onderdelen met in totaal 12 vragen: bij onderdeel één laten we je van negen stellingen bepalen – aan de hand van onze 7 criteria – of deze ‘goed’ of ‘fout’ is. Bij onderdeel twee bepaal je juist welke van de drie stellingen de beste is. Natuurlijk geven we hier ook uitleg bij. Aan het einde van de test kun je je e-mailadres achterlaten; je ontvangt jouw uitslag dan ook per e-mail!

Meteen aan de test beginnen? Hieronder staat de eerste stelling al klaar, veel succes!

Stap 1 van 13

Is een debattraining ook iets voor jouw klas?
Artboard-5

Wist je dat we ook docenten en leerkrachten trainen om debat op de juiste manier in de klas in te zetten?

Ook interessant voor jou

BLOG

Debat versus Beraad: welke werkvorm kies jij?

In deze blog bespreken we het verschil tussen beraad en debat.

BLOG

Een goed betoog: zo onthoud je ‘m!

In deze blog geven we je drie tips hoe jij jouw betoog beter onthoudt: het geheugenpaleis, oefenen en niet uit je hoofd leren.

BLOG

Een goed betoog: maak ‘m onvergetelijk

Dat iemand jouw betoog onthoudt is zelfs essentieel om diegene te overtuigen. Daarom geven we je in deze blog drie tips om ervoor te zorgen dat luisteraars jouw speech onthouden.