Decemberstellingen

DELEN VIA

De maand december brengt naast veel gezelligheid, ook veel voer voor debat! Sinterklaas, vuurwerk en thema’s rondom de feestdagen: over welk thema ga jij debatteren met je klas? In deze blog vind je decemberstellingen en verschillende artikelen en video’s over deze thema’s. Zo beginnen je leerlingen altijd goed voorbereid aan een debat. Elke stelling is ingedeeld op niveau en thema en daarnaast zijn er ook een aantal ludieke stellingen om uit te kiezen. Veel debatplezier!

Alle actuele stellingen vind je op onze stellingenpagina.

Achtergrondartikelen en -video’s

In dit document vind je per thema een aantal artikelen en/of video’s ter introductie waarin we handvatten geven voor het starten van het debat.

Hieronder vind je stellingen over de decembermaand. Als je op de stelling klikt, verschijnt deze groot op je scherm of digibord: mét timer voor de spreektijden en een bel die afgaat als de tijd om is.

Aan de slag met debat?

VOOR LEERLINGEN/STUDENTEN

Debattraining

Met jouw klas debatteren? Wij bieden altijd een training op maat! Bekijk ons aanbod.

AAN DE SLAG

Online debatteren

Debatteren terwijl de hele klas of de debatclub thuiszit: hoe pak je dat aan? Lees alles over de online tools die je kan gebruiken en de debatvormen die geschikt zijn.Op de hoogte blijven?

Elke maand versturen we een lestip met debattips voor in de klas. Wil jij op de hoogte zijn van het nieuwste lesmateriaal? Maandelijks actuele stellingen ontvangen? Meld je dan nu aan!