Josje van der Meer nieuwe directeur Stichting Nederlands Debat Instituut

Per 1 juni 2022 is Josje van der Meer de nieuwe directeur van Stichting Nederlands Debat Instituut. Zij volgt Mei Li Vos op. Mei Li heeft het afgelopen jaar de stichting door een moeilijk coronajaar geloodst en er onder andere voor gezorgd dat de stichting na anderhalf jaar thuiswerken weer een nieuw kantoor heeft. Twee prachtige ruimtes boven debatcentrum de Rode Hoed in Amsterdam.

Helaas bleek het werk voor de stichting voor Mei Li lastig te combineren met het lidmaatschap van de Eerste Kamer. De komende tijd zal Mei Li nog wel verbonden blijven aan de stichting als fondsenwerver en als ambassadeur: “Ik wil blijven stimuleren dat jongeren uit alle schoolsoorten debatteren. Dat is goed voor henzelf en goed voor onze democratie!”.

Josje van der Meer is sinds 2019 in dienst van de stichting. Roderik van Grieken, voorzitter van het bestuur: “Het bestuur heeft veel vertrouwen in Josje als nieuwe directeur. De afgelopen jaren heeft zij zich bewezen als iemand die heel betrokken is bij de missie van de stichting en een steeds groter wordend takenpakket succesvol heeft ingevuld. Josje kent de organisatie goed en heeft een duidelijke visie op de uitdagingen waar de stichting de komende jaren voor staat”.