Else van Nieuwkerk nieuw bestuurslid Stichting Nederlands Debat Instituut

Else neemt de plaats in van Catherine Dumont de Chassart als secretaris. Catherine heeft zich als bestuurslid meer dan 8 jaar ingezet voor onze stichting. Directeur Josje van der Meer: “Vanuit haar rol en expertise als leiderschapscoach heeft ze een enorme bijdrage geleverd aan de professionalisering – en daarmee de groei – van onze stichting. Daar kunnen we haar niet genoeg voor bedanken!”

Maar gelukkig hebben we een waardig vervanger gevonden. Else is namelijk geen onbekende in de debatwereld. Sterker nog, ze is jarenlang directeur geweest van de stichting! Daarnaast heeft ze honderden debatten gevoerd, gekeken én gejureerd. We zijn dan ook trots en blij om haar te verwelkomen als nieuw bestuurslid.

Else: “Tien jaar geleden heb ik de stichting mogen helpen oprichten en opschalen. Wat ik zo mooi vind, is dat ik de scholierdebaters uit die tijd soms ineens weer tegenkom in de media: als correspondent, Tweede Kamerlid of docent aan een universiteit. Mijn meest waardevolle les van leren debatteren is: blijf altijd nieuwsgierig naar de ideeën van anderen. 💡 En dat is wat Stichting Nederlands Debat Instituut elk jaar duizenden scholieren meegeeft. Het is daarom een eer om terug te zijn als bestuurslid in de rol van secretaris.”

Huidig bestuur Stichting Nederlands Debat Instituut:

Voorzitter: Roderik Van Grieken
Penningmeester: Marieke Kopinsky
Secretaris: Else van Nieuwkerk
Algemeen bestuurslid: Pieter Idenburg