Subsidie: debatteren over gevoelige onderwerpen

Vanaf nu kun je een docententraining ‘Debatteren over gevoelige onderwerpen’ aanvragen via Expertisepunt Burgerschap met de subsidieregeling Scholing Schurende gesprekken van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap!

Tijdens de training focussen we op schurende onderwerpen, denk bijvoorbeeld aan thema’s rondom conflict, seksualiteit of racisme. Leerlingen hebben vaak snel een mening paraat, maar hoe zorg je ervoor dat ze deze mening kunnen beargumenteren en respectvol luisteren en reageren? Tijdens de docententraining leer je lastige onderwerpen bespreekbaar te maken in een veilige setting. We behandelen niet alleen de theoretische aspecten van debatteren, maar geven je ook praktische handvatten om direct toe te passen in jouw lessen.

Aantal deelnemers?
Deze training is geschikt voor maximaal 15 deelnemers, voor alle docenten in het vo en mbo.

Waar en wanneer?
De training duurt 3 uur. Daarin leren we je alles over het voeren van respectvolle debatten in een veilige omgeving. Jullie zijn van harte welkom op ons kantoor in hartje Amsterdam, maar we komen ook graag bij jou op school langs! De trainingsdatum plannen we in overleg.

Subsidie aanvragen?
De onderwijsinstelling betaalt eerst de training aan de scholingsaanbieder en vraagt daarna subsidie aan bij het Expertisepunt Burgerschap dat namens OCW de regeling beheert.

Vraag nu een training aan via de website van Expertisepunt Burgerschap via de onderstaande button!